Ventilatoare

Eficiență ridicată de separare a prafului

CARACTERISTICI
  • Promovează eficiența echipamentelor și performanța de vârf.
  • Separarea prafului de neegalat combinată cu un consum redus de energie.
  • Impact minim asupra mediului în conformitate cu reglementările locale.

Ventilatoare

Eficiență ridicată de separare a prafului

CARACTERISTICI
  • Promovează eficiența echipamentelor și performanța de vârf.
  • Separarea prafului de neegalat combinată cu un consum redus de energie.
  • Impact minim asupra mediului în conformitate cu reglementările locale.

Home » Produse » Uscare » Ventilatoare

Departamentul de cercetare și dezvoltare Cimbria a lucrat mulți ani pentru îmbinarea separării eficiente a prafului cu reducerea consumului de energie. Drept rezultat, Cimbria a patentat echipamentul Cimbria Cyclofan, cel mai eficient ventilator mecanic de separare a prafului, care combină ventilatorul de exhaustare cu ventilatorul extrem de eficient de separare a prafului, într-o unitate compactă. Separarea eficientă a prafului asigură avantaje garantate asupra mediului înconjurător.

Reducerea impactului instalațiilor industriale de procesare asupra mediului înconjurător reprezintă o provocare continuă, iar Cimbria utilizează resursele în domeniul cercetării și dezvoltării pentru a ține pasul cu cerințele legale din ce în ce mai riguroase.

Tehnologia Cimbria Cyclofan este în continuare considerată o soluție eficientă care poate fi utilizată în orice domeniu în care legislația locală prevede respectarea anumitor valori ale emisiilor. În plus, Cimbria oferă o gamă variată de dispozitive de reducere a zgomotului, sub forma unor accesorii utile care pot fi montate direct pe suprafața exterioară a ventilatorului.

MONTARE PE PLAN VERTICAL

Gama completă Super Cyclofan, Cyclofan și Axifan este proiectată în vederea instalării pe plan vertical și oferă flexibilitate în orice soluție. Gama Cyclofan se adaptează perfect cu ventilatoarele de aspirație ale uscatoarelor Cimbria, în care volumul mare de aer relativ umed trebuie operat cât mai eficient și mai sigur posibil.

MONTARE PE PLAN ORIZONTAL

Toate modelele Super Cyclofan, Cyclofan și Axifan pot fi de asemenea instalate în poziție orizontală, dacă acest lucru este mai convenabil. Indiferent de poziția de montare, eficiența de separare a prafului este menținută. Flexibilitatea montării alături de forma compactă și robustă specifică gamei Cimbria Cyclofan, facilitează și reduc durata procesului de integrare a dispozitivului într-o instalație completă.

Prezentare produse

Cyclofan

Seria brevetată Cimbria Cyclofan combină într-o unitate compactă un ventilator de aerisire și un ciclon eficient de separare a prafului. Cyclofan atinge o eficiență tipică de separare a prafului de 96-98% combinată cu un consum redus de energie, un rezultat remarcabil în comparație cu ventilatoarele și cicloanele convenționale.

Separarea eficientă a particulelor de praf se bazează pe forța centrifugală din curentul de aer rotativ, obținută cu ajutorul unui rotor centrifugal special proiectat și dezvoltată cu ajutorul moriștilor de ghidare. Rotația puternică propulsează particulele de praf împotriva pereților cilindrici, unde aerul care conține praf este separat de restul aerului în secțiunea de separație și ulterior transmis către miniciclon.

Ventilatorul Cyclofan este extrem de util în procesarea aerului umed din uscătoarele de cereale. Cu toate acestea, în cadrul altor instalații de aspirare, unde este necesar un volum mare de aer și emisii reduse de praf, ventilatorul Cyclofan reprezintă soluția ideală pentru reducerea mecanică a emisiilor de praf. În acest caz, performanța este depășită doar de filtrele tipice de aer, soluție asociată cu costuri semnificativ mai mari.

Super Cyclofan

Cimbria Super Cyclofan reprezintă dezvoltarea tehnologiei Cimbria Cyclofan. Datorită sistemului de propulsare dublă se realizează un cilindru extrem de neted fabricat din oțel inoxidabil și cu o cameră extinsă de separație, care permite trecerea unui volum mai mare de aer către miniciclon, abilitatea ventilatorului de a separa praful fiind optimizată.

Structura și dimensiunea particulelor de praf sunt în continuare factori decisivi în ceea ce privește eficiența, însă limitele performanței au fost împinse și mai departe, nivelul de separare a prafului normal din cereale putând depăși 99%.

Modul de funcționare a ventilatoarelor Super Cyclofan este următorul: un dispozitiv regenerativ propulsează energia generată de curentul de aer către motor via sistemul de transmisie cu curea V. Ventilatoarele Super Cyclofan operează astfel cu 20% mai mult volum de aer în comparație cu ventilatoarele normale Cyclofan cu aceeași putere a motorului. În acest caz, regulatorul de volum al aerului Varifan oferă reglare variabilă și continuă a volumului de aer de la 100% la 60%, alături de reducerea consumului de energie. Datorită eficienței maxime de separare și consumului scăzut de energie, ventilatorul Super Cyclofan poate îndeplini o gamă variată de sarcini de aspirare. În cazul separării aerului umed îmbibat cu praf, acest ventilator reprezintă o alternativă practică la unitățile cu filtru.

Ventilator axial

Ventilatorul Cimbria Axial este un ventilator extrem de eficient. Acest ventilator de mică presiune a fost special conceput în vederea aspirării din uscătoarele în flux continuu Cimbria. Ventilatorul Axial este echipat cu un dispozitiv de propulsare robust fabricat din nylon. Contrar celorlalte ventilatoare Cimbria, regulatorul volumului de aer Varifan nu este montat la exterior, ci este instalat în interiorul camerei de ventilație.

Ventilatoarele Axial nu sunt recomandate în vederea separării prafului, însă prezintă beneficii precum capacitatea de a aspira volume mari de aer cu costuri minime. Ventilatoarele Axial pot fi montate atât în poziție orizontală, cât și verticală.

Ventilator centrifugal

Ventilatorul centrifugal Cimbria tip CM este un ventilator de presiune medie prevăzut cu lame curbate care acționează în sens opus și care sunt fabricate din oțel. Dispozitivul de propulsie are funcție automată de curățare și este echilibrat din punct de vedere dinamic. Ventilatorul CM este utilizat în mod obișnuit ca ventilator de aspirare în cadrul unui dispozitiv de curățare Cimbria, sau ca ventilator de aerisire în silozuri sau depozite de cereale. Acesta este prevăzut cu supape de accelerare și poate fi echipat cu regulatorul Varifan special conceput, ca echipament opțional.