Cimbria proiecteaza si produce o gama vasta de echipamente si solutii profesionale de procesare seminte.

Datorita experientei inginerilor nostri in domeniul tehnic si a cunostintelor aprofundate asupra produselor, Cimbria ofera solutii de curatare, calibrare si tratare a diferitelor tipuri de cereale si seminte.

O atentie deosebita este acordata constant unei sortari si curatari eficiente, manipularii delicate, puritatii culturii, functionarii sigure si fara praf si costurilor scazute de exploatare.

Echipamentele noastre beneficiaza de o durata de exploatare indelungata cu costuri minime de intretinere.

PRODUSE


PERFORMANTA DE PRECURATIRE EXTREM DE EFICIENTA

Cimbria dezvolta si produce solutii de precuratire a tuturor tipurilor de cereale, porumb, seminte de rapita, mazare si produse similare anterior procesului de uscare sau de depozitare. Procesul de precuratire difera de curatirea bruta, in sensul ca permite separarea produselor mai mici decat cultura principala.
Gama de produse Cimbria include Echipamentele de Precuratire Cimbria Delta, precum si Curatitoarele Cimbria Combi si Mega.

Pre-curatitorul Cimbria Combi tip 159 a fost proiectat pentru precuratirea de mare capacitate a produselor precum cereale, mazare si seminte de rapita.

Suprafata de calibrare de mari dimensiuni a masinii, impreuna cu o bataie si frecventa potrivite adecvat, este complementata de sistemul extrem de eficient de aspiratie anterior si ulterior procesului de recirculare.

EXEMPLE DE PRODUSE CURATATE CU AJUTORUL ECHIPAMENTELOR DE PRECURATIRE SI CURATIRE COMBI

combiMaterials


PROCES DE CURATIRE EXTREM DE EFICIENT

Gama vasta de curatitoare Cimbria Delta asigura eficienta maxima si transparenta a procesului de curatire a tuturor tipurilor de cereale, prin eliminarea extrem de precisa a elementelor nedorite si a impuritatilor posibil periculoase.

Procesul eficient si delicat de curatare Delta asigura calitatea si capacitatea de germinare a semintelor reducand la minimum cantitatea de seminte deteriorate.

Rezultatul consta in cresterea valorii produsului si in economii semnificative.

EXEMPLE DE PRODUSE CURATATE CU AJUTORUL CURATITORULUI DELTA

deltaMaterials


SORTARE PE LUNGIME OPTIMA A TUTUROR PRODUSELOR GRANULARE

Triorul cu alveole este utilizat in vederea sortarii pe lungime a tuturor produselor granulare precum grau, ovaz, seminte fine, linte, a separarii tulpinii de floarea-soarelui si de sfecla, precum si a separarii impuritatilor nedorite ale produselor, fie scurte sau lungi.

Dimensiunea cerealelor poate varia intre 1,0 mm si 24 mm. In functie de calibrarea dorita, produsul finit va fi sortat in functie de rotunjime sau lungime.

Trioarele cu alveole Cimbria sunt furnizate si functioneaza cu succes in intreaga lume.

Cimbria produce echipamente in serie, iar acest lucru garanteaza timp redus de livrare.


CALIBROARE CU SITE CILINDRICE DISTRIBUITE LA NIVEL MONDIAL

Calibroarele cu site cilindrice Cimbria sunt utilizate in vederea sortarii si separarii semintelor si cerealelor (cereale, porumb, seminte de floarea-soarelui, orez, etc.) si a produselor granulare in general (produse reciclabile). Materia prima este sortata in functie de latime (orificiu rotund), respectiv grosime (orificiu zimtat). Toate boabele care sunt mai subtiri decat orificiile cilindrului trec prin cilindru (culoare galbena), in timp ce toate boabele mai groase sunt mentinute in cilindru si sunt transportate spre a fi eliberate (culoare verde).

Datorita circulatiei permanente a produsului si fortei centrifugale rezultate, fiecare boaba intra in contact cu orificiul cilindrului si astfel operatiile de sortare se desfasoara cu mare precizie.

Cilindri singulari autonomi cu constructie din otel pot fi furnizati suplimentar ca echipament optional in diverse modele, cu ajutorul unui sistem modular simplu, pentru a acoperi un spectru vast de posibilitati desortare. De exemplu, calibroarele cilindrice sunt in special folosite pentru calibrarea semintelor de porumb (4-6 cilindri). Astfel sectia de sortare a celei mai mari instalatii de procesare a porumbului din intreaga lume este complet echipata (status 2005) cu cilindri marca Cimbria Heid.

Jgheaburile cu vibratii, cutiile deflectoare si recipientele de descarcare garanteaza manipulare delicata a produsului si auto-golire completa la sfarsitul procesului.


SOLUTIE FLEXIBILA PENTRU SEPARARE PRECISA

SCOP SI PRINCIPIU DE FUNCTIONARE

Separatorul gravimetric este utilizat in vederea separarii tuturor tipurilor de boabe si de produse granulare de marimi apropiate, potrivit cu greutatea specifica. Dimensiunea boabelor variaza de obicei intre 0,5 mm (seminte fine) si 20 mm (de exemplu, boabe).

Produsele procesate cu ajutorul Separatorului Gravimetric sunt separate in straturi cu greutate specifica diferita, potrivit principiului „strat curgator”.

Stratul curgator este alcatuit cu ajutorul miscarii liniare eccentrice a motorului, precum si al aerului suflat prin plasa de sarma sau prin materialul textil.

Aceasta separare ofera un spectru de greutate care variaza de la materiale usoare (culoare rosie) pana la grele (culoare verde). Datorita sistemului de transport si inclinarii puntii, materialele usoare din stratul superior coboara in partea inferioara (culoare rosie), iar materialele grele (culoare rosie) din stratul inferior se ridica spre partea superioara a puntii (culoare verde).

PRODUCTIE IN SERIE

Cimbria Heid produce echipamente in serie. In timpul procesului de fabricare, fiecare echipament este supus unor teste de calitate specifice in vederea asigirarii indeplinirii celor mai exigente standarde.


SEPARATOARELE DE PIETRE MARCA CIMBRIA DISTRIBUITE LA NIVEL MONDIAL

Separatoarele de pietre sunt utilizate in vederea separarii produselor granulare in functie de greutatea specifica, in doua parti si in conditii de material uscat. Rolul acestor separatoare consta in principal in eliminarea impuritatilor cu greutate semnificativa precum pietre, particule din metal, etc., din produse precum cafea, cereale, pastai etc.

Noua generatie de echipamente, cu modelele TS 90-S, TS 180-S si TS 360-S, opereaza cu aspiratie (fara scapari de praf), sunt echipate cu volant patentat si asigura o echilibrare completa a fortelor dinamice (minimum de vibratii).


PROCES DE TRATARE EXTREM DE EFICIENT

MASINA DE TRATAT CENTRIFUGALA CIMBRIA HEID ofera cea mai buna, economica si eficienta solutie in tratamentul semintelor, deoarece sunt masurate cu exactitate atat cantitatea de seminte cat si cantitatea de substanta ce trebuie aplicata.

Sistemul prevede o operatie continua de incarcare, efectuata cu ajutorul unei scale electronice de precizie inalta, alaturi de un sistem de dozare a materialelor chimice extrem de precisa, care este controlat de un dispozitiv automat programabil.

Sistemul asigura acoperirea optima a semintelor si distribuirea uniforma a materialelor de tratare, in comparatie cu sistemele traditionale de tratare cu cilindri si cu operare continua.

EXEMPLE DE PRODUSE CARE POT FI TRATATE

centricoaterMaterials


SEPARARE DELICATA PENTRU O RATA MARE DE GERMINARE

Instalatiile de separare a porumbului Cimbria Heid sunt proiectate in vederea separarii delicate a porumbului in coceni si boabe.
Acestea se utilizeaza in special in sectorul de procesare a semintelor, unde stiuletii de porumb sunt recoltati in intregime. In cadrul instalatiei, acest echipament actioneaza ulterior procesului de depanusat si de uscare a porumbului in stiuleti.
Modul de operare a fost ales pe baza metodei clasice: prin frecarea reciproca a stiuletilor. Aceasta este cea mai delicata metoda de indepartare a boabelor de pe stiuleti, fara riscul de a diminua capacitatea de germinare a semintelor sensibile de porumb.

In scopul indepartarii cocenilor si a boabelor supradimensionate de pe stiulete, curatitorul cu site plate completeaza unitatea de separat porumb. Acest echipament actioneaza cu ajutorul a 3 randuri de site, cu suprafata totala a sitelor de 9m2.

Instalatia de Separat Porumb MR20 cu unitatea suplimentara de curatire D191.2 ofera o capacitate orara de functionare de pana la 20 de tone de porumb in stiulete.


SUNTEM PROFESIONISTI IN PROCESELE SPECIALE SI INOVATOARE DE SORTARE

Pe langa gama variata de echipamente de curatire mai mult sau mai putin standard a cerealelor si a semintelor, acordam atentie deosebita si nevoilor speciale de sortare. Acest lucru ne permite sa sprijinim clientii nostri in situatiile dificile de curatire a produselor de nisa.

centricoaters_illustration_centricoater_gb_gb
Sortatorul cu banda tip BS se concentreaza asupra caracteristicilor de rostogolire a boabelor. Acest echipament poate separa boabele rotunde de cele plate, respectiv lungi. In special seminte de sfecla de zahar, mazare, soia si alte boabe cu forma rotunda similara pot fi separate de seminte injumatatite sau lipite intre ele prin acest principiu simplu de sortare, oferind o imagine de ansamblu asupra procesului de sortare prin acces generos la suprafata benzilor de sortare.
Belt sorter
Documentatie disponibila aici
Masinile de periat Cimbria DELTA se recomanda in vederea procesarii semintelor de gazon si a trifoiului, precum si separarii semintelor dublate. Acestea se folosesc de asemenea pentru eliminarea cozilor stufoase ale germenilor de ovaz. Masinile de periat sunt proiectate in sistem modular si sunt prevazute cu pana la 4 cilindri.
Brushmachine
Instalatia de depanusat Cimbria tip Delta 184 este proiectata special pentru tratarea orzului prajit, a cerealelor si a altor tipuri de seminte. Aceste echipamente se recomanda in special pentru depanusarea orzului, pentru desfacerea semintelor de sfecla si pentru lustruirea cerealelor si a semintelor de zarzavaturi imbunatatind aspectul si greutatea semintelor.
Deawner
Compresorul de nivelare (Velvet Roller) este proiectat pentru separarea semintelor de macris si de cuscuta de semintele de trifoi (trifoi, lucerna). Acest separator elimina de asemenea semintele crude sau fragmentele de seminte de alte ierburi, in cazul in care suprafata acestora nu este neteda.
Velvet roller
Dispozitivele automate de prelevare a mostrelor pot fi instalate in anumite puncte cheie ale fabricilor pentru prelevarea frecventa de probe ale semintelor, in vederea efectuarii analizelor calitatii in laborator. In acest sens, este extrem de important ca aceste probe sa fie reprezentative pentru intregul lot de produse care sunt procesate, iar prelevatorii nostri de mostre garanteaza acest lucru, intrucat respecta cerintele prevederilor Directivei Internationale ISTA.
Cerealele de dimensiuni aproximativ egale si de aceeasi duritate a suprafetei pot fi separate in sase parti in acest echipament. Cu capacitate de sortare mai mare decat un dispozitiv de sortare cu aer, acest echipament este utilizat in special in cazul in care precizia separarii aerului nu este suficienta.
Separatoarele gravimetrice Cimbria sunt renumite și acceptate ca Nr. 1 absolut pe piața mondială, datorită sistemului lor deosebit de distribuție a aerului, dezvoltat empiric și permanent îmbunătățit de-a lungul deceniilor de inginerii nostri experimentati din cadrul departamentului de cercetare-dezvoltare.
Separatorul cu alveole separa cerealele in doua parti, in functie de lungimea acestora. Acest echipament se recomanda in cazul procesarii continue sau in sarje.