Prin solutiile de proiecte la cheie, Cimbria imbina toate cunostintele si experienta dobandita in celelalte cinci linii de activitate. Acest lucru ne permite furnizarea de solutii la cheie, avand o perspectiva de ansamblu si fiind adevarati experti atunci cand vine vorba de integrare completa si de coordonare a functiilor si a echipamentelor.

Stapanim toate disciplinele si detinem experienta in domeniul cercetarii si dezvoltarii proiectelor, al cunostintelor produselor, ingineriei si fabricarii cat si in managementul de proiect, serviciile de consultanta si constructie.

CIMBRIA – TOTUL INTR-UN SINGUR LOC

Proiectele si solutiile la cheie Cimbria reprezinta doar unul din cele sase linii de activitate. In cadrul proiectelor la cheie, Cimbria a extras si a concentrat intreaga experienta si expertiza dobandite in celelalte cinci domenii de activitate: transport, uscare, procesare a semintelor, sortare electronica si depozitare.

USCAREA & PROCESAREA PORUMBULUI

Case Study

Clientii nostri care au ales sistemele de mari dimensiuni Cimbria au castigat un partener de afaceri cu multe competente, cu experienta de peste 60 de ani in toate domeniile ce privesc tratamentul semintelor si cerealelor.

Suntem literalmente o companie care ofera toata gama de echipamente necesare, avand o abordare de ansamblu solida. Clientii nostri sunt in contact permanent cu o singura persoana responsabila pentru intregul proiect.

COMPETENTELE SI MISIUNEA CIMBRIA

Cimbria este unul dintre liderii mondiali in domeniul procesarii, manipularii si depozitarii cerealelor si semintelor, precum si a altor produse. Cimbria proiecteaza, dezvolta, produce si instaleaza solutii personalizate in functie de nevoile individuale ale fiecarui client, indiferent daca este vorba de echipamente individuale, instalatii complete de procesare sau de proiecte la cheie de mare amploare.

PROIECTARE INSTALATIE
MANAGEMENT PROIECT
AUTOMATIZARE
DOCUMENTATIE
SERVICE POST-VANZARE
INSTRUIRE

Privire de ansamblu asupra proiectului – USCARE SI PROCESARE A PORUMBULUI

UTILIZAREA OPTIMA A RESURSELOR NATURALE

Manipularea, uscarea si procesarea porumbului necesita cunostinte profunde pentru a putea evita deteriorarea semintelor si pastrarea capacitatii de germinare.

Cimbria este unul dintre liderii mondiali in furnizarea de echipamente si instalatii de procesare a semintelor. Pe baza tehnologiilor dezvoltate intern si a experientei, suntem capabili sa oferim proiectare completa si furnizare echipamente pentru proiecte legate de procesarea porumbului la nivel de proiect la cheie.

Controlul strict asupra managementului proiectului ofera siguranta si calitatea care se regasesc in produsele si in modul de executare al proiectelor noastre. De la plasarea comenzii si pana la expirarea perioadei de garantie, responsabilitatea pentru orice proiect revine unei echipe de personal experimentat si dedicat.

PASI

ZONA DE RECEPTIE

Porumbul este rasturnat direct in containerul de receptie.

Containerul de receptie este echipat cu o platforma mobila care asigura transferul egal si delicat al porumbului catre sistemul de transport cu banda, de unde este transportat ulterior catre zona de depanusare si de sortare.

DEPANUSARE SI SORTARE

O banda transportoare de distribuire umple celulele situate deasupra dispozitivului de depanusare. De aici, porumbul este ulterior transportat in vederea depanusarii cu ajutorul unui alimentator si al unei benzi transportoare.

Actionand impreuna, cilindrii de depanusare elimina panusele si matasea de pe fiecare stiulete de porumb. Deseurile sunt colectare si transportate intr-o zona de depozitare, sau alternativ in vederea maruntirii.

Boabele nefolositare pot fi fie colectate cu ajutorul unui transportor cu banda si astfel recuperate, sau pot fi eliminate cu ajutorul transportorului de deseuri.

husking
sorting

PROCESUL DE USCARE A PORUMBULUI

Uscarea porumbului este un proces complex, care in mod traditional depindea de experienta operatorului. Datorita valorii ridicate a semintelor de bun calitate, procesul trebuie optimizat in vederea asigurarii calitatii si reducerii consumului de energie, si in acelasi timp dezvoltarii capacitatii de productie in mod controlat, cu ajutorul celor mai noi sisteme automatizate de monitorizare, control si in final de salvare a datelor proceselor.
drying plant
Semintele de porumb sunt recoltate de obicei sub forma de porumb cu nivel de umiditate cuprins intre 30 si 40%. Astfel, porumbul trebuie uscat pana la de 12-13% pentru a fi depozitat in siguranta. In scopul unei reduceri atat de mari de umiditate, un proces de uscare delicat si adecvat este crucial, pentru a evita deteriorarea boabelor care ar putea scadea rata de incoltire.

Valorile optime ale depozitarii, ale fluxului de aer si ale temperaturii reprezinta factori esentiali in procesul de uscare. Procesul de uscare este influentat de mai multi parametri:

• Temperatura ambientala
• Umiditatea relativa;
• Fluxul de aer si disitribirea aerului;
• Varietatea de seminte/ hibride;
• Adancimea containerului;
• Cerintele initiale si finale privind umiditatea.

BATOZARE SI PRECURATIRE

Batozarea reprezinta un proces mecanic prin care boabele de porumb sunt separate de stiulete. Procesul de batozare trebuie efectuat in cel mai delicat mod posibil, pentru a reduce la minimum riscul de deteriorare a boabelor.

BATOZARE
Echipamentul de batozare Cimbria functioneaza prin frecarea cocenilor unul de altul si este echipat cu carcasa din otel tare, prevazuta cu rotor forjat. Cocenii separati sunt transportati intr-un container pentru coceni, in vederea descarcarii sau depozitarii.

Maize sheller and Delta precleaner
PRECURATIRE
Precuratitorul Delta este utilizat in vederea scalparii cocenilor de porumb si a eliminarii impuritatilor semnificative in stratul superior de site. Stratul inferior de site este utilizat pentru a cerne particule de mici dimensiuni, precum pamant si boabe deteriorate, etc. Acest echipament de precuratire este prevazut cu sistem de aspiratie, pentru indepartarea impuritatilor usoare.

DEPOZITARE

In timpul desfasurarii acestui proces, porumbul trebuie inmagazinat in vederea depozitarii temporare si a administrarii substantelor de tratare. Silozurile sunt parte integranta a instalatiei si sunt utilizate in vederea depozitarii urmatoarelor produse:

• Porumb batozat;
• Stiuleti precuratati;
• Porumb tratat;
• Deseuri de coceni pentru depozitare.

Cimbria ofera o gama variata de silozuri personalizate pe masura cerintelor fiecarui proces in parte. Silozurile sunt insotite de documentatii statistice pentru calculatii si fabricare in concordanta cu reglementarilor locale ale fiecarei instalatii (si anume, Directiva EN1090 a Uniunii Europene). Designul silozurilor Cimbria este optimizat pentru porumb si alte tipuri de seminte care trebuie manipulate foarte delicat in vederea mentinerii capacitatii de incoltire.

Celulele de insilozare au forma dreptunghiulara si sunt fabricate in sistem modular. Acestea au rolul de a preveni depozitarea boabelor. Dimensiunile si numarul celulelor depinde de numarul diferitelor incarcaturi, precum si de dimensiunea produsului.

CURATIRE

In timpul procesului de curatire fina, boabele de porumb subdimensionate si supradimensionate care nu corespund standardelor de conformitate sunt separate de boabele conforme. Porumbul este aspirat din nou in vederea eliminarii particulelor usoare. Este extrem de important ca semintele de porumb sa fie bine curatate. Gama variata de curatitoare Cimbria Delta este capabila de a efectua cea mai buna curatire, datorita alimentatorului cu vibratii care asigura alimentare si distribuire egala pe site. In plus cea mai mare deschidere existenta pe piata asigura utilizare maxima a fiecarui metru patrat al sitei.

In final, un sistem de ridicare a aerului extrem de eficient asigura eliminarea tuturor materialelor usoare.

Cleaning

GRADING

In procesul de calibrare dupa marime, semintele pot fi separate in functie de criteriile de latime si grosime pe de o parte, si lungimea si forma particulelor pe de alta parte. Calibrarea in diferite fractiuni poate fi facuta prin utilizarea unor site plate sau rotunde.

SEPARARE IN FUNCTIE DE GREUTATE

Procesul de separare in functie de greutate este efectuat cu ajutorul tabelului Gravimetric Cimbria, care elimina in mod eficient orice piatra sau corp strain de aceeasi lungime sau latime cu produsul, insa cu greutate diferita.

GA Gravity separators

SORTARE OPTICA

Cu ajutorul celei mai recente tehnologii, sortatorul optic Cimbria SEA elimina boabele de porumb de culoare diferita sau care prezinta defecte vizuale.
In sortatorul optic, sistemul de alimentare transporta porumbul prin cilindri oblici, de unde acesta este separat ulterior.

ZS Cylindrical screening machine

TRATARE CHIMICA

Tratarea semintelor reprezinta un proces de aplicare de substante chimice sau biologice asupra semintelor sau rasadurilor. Aceste substante protejeaza semintele si asigura dezvoltarea optima a culturilor.

Aplicarea substantelor chimice asupra semintelor reprezinta o metoda bine tintita de reducere a atacurilor asupra plantei in crestere de catre insecte sau diverse boli. Tratamentul cu fungicide asigura controlul asupra semintelor si solului purtator de boli. Tratamentul cu insecticide este utilizat in cazul problemelor sezoniere in numeroase tipuri de culturi.

Masina de tratat centrifugala Cimbria Heid este proiectata in vederea aplicarii precise si uniforme a materialelor de tratare. Sistemul prevede o operatie continua de incarcare, efectuata cu ajutorul unei scale de precizie inalta alaturi de un sistem de dozare extrem de precis a substantelor chimice, care este controlat de un dispozitiv automat programabil. Sistemul prevede distribuirea uniforma a substantelor de tratare asupra semintelor.

Tratare Chimica

INSACUIRE SI ASPIRARE

Semintele de porumb tratate sunt ambalate in diferite tipuri de saci, in functie de regiune, de traditie, de dimensiunea si tipul sacilor, etc. Sistemele de insacuire sunt individuale si sunt disponibile intr-o gama variata.

Sistemele variaza de la cantar simplu pentru pungi cu deschidere ampla, coaserea manuala si depozitarea sacilor pe paleti, pana la sisteme avansate care includ asezarea si compresarea automata a sacilor, coaserea automatizata, paletizarea si insacuirea robotizata a sacilor.

Bagging and paletising

SISTEM DE FILTRARE A PRAFULUI

Praful apare in orice instalatie de procesare a semintelor, in special in punctele de transfer in care semintele sunt transportate de la un echipament la altul.

Praful si aripile albinelor sunt separate de seminte si creeaza astfel un mediu inconfortabil si periculos pentru operatori, inclusiv riscul de explozie a prafului.

Prin urmare, un sistem de aspiratie corect dimensionat si integrat reprezinta o necesitate absoluta in orice fabrica moderna de procesare seminte.

Filtrele de praf sunt echipate cu saci de filtrare care separa aerul anterior descarcarii in atmosfera.

Dust filter

AUTOMATIZARE

Orice instalatie moderna nu functioneaza in mod optim fara un sistem de control eficient si sigur.

Sistemul de control Cimbria combina multi ani de experienta in domeniul procesarii cu ultimele tehnologii.

Acest lucru garanteaza ca toate echipamentele instalate functioneaza la performanta optima asigurand cea mai buna economie pe parcursul duratei de viata a echipamentelor.

PLC controlled pannels