Tratamentul de incalzire artificiala a produselor agricole reprezinta cea mai sigura si mai utilizata metoda de mentinere a calitatii chiar si pe durata indelungata de depozitare.

Fiecare proces de uscare include trei elemente de baza: produsul (umed), aer si energie. Obtinerea controlului deplin asupra fluxului si temperaturii aerului, precum si asupra fluxului produsului reprezinta metoda precisa si unica de a implementa orice proces de uscare si de a garanta implicit calitatea produsului, capacitatea si consumul rational mergand mana in mana.

Proiectele Cimbria de instalatii de uscare seminte si cereale au avut drept rezultat cea mai flexibila solutie modulara existenta pe piata, ceea ce a reconfirmat pozitia noastra de leader in domeniu.

PRODUSE


O METODA RATIONALA SI PROFITABILA DE USCARE ARTIFICIALA

Uscatoarele CIMBRIA reprezinta solutia optima de uscare a cerealelor si a altor produse granulare. Acestea sunt fabricate din aluminiu sau din tabla galvanizata, fapt ce asigura calitate si rezistenta ridicata. Ambele tipuri de materiale permit montarea uscatorului atat in interior, cat si in exterior. Capacitatea de uscare variaza incepand de la 3 tone/ ora. Eficienta acestui uscator este garantata de arzatorul Weishaupt si de sistemele de exhaustare Cyclofan.

Uscatorul in flux continuu Cimbria poate fi personalizat in functie de cerintele individuale ale clientului, cu ajutorul componentelor din echiparea standard disponibile in orice moment.

Acest lucru reduce timpul de livrare si de instalare. Designul modular al uscatorului permite cresterea dimensiunii unitatii, in cazul in care cerintele privind uscarea cresc ulterior.

Fiecare uscator este supus unor calcule precise efectuate cu ajutorul programului nostru de simulare, ceea ce garanteaza ca uscatorul este conform cu cerintele.

Cimbria detine o experienta bogata in domeniul instalatiilor de uscare si de conditionare a diverselor produse la nivel mondial. Uscatoarele Cimbria reprezinta investitia sigura pentru dvs., intrucat va ofera posibilitatea de a usca diverse tipuri de cereale.

EXEMPLE DE MATERIALE CARE POT FI USCATE

continousMaterials

Oferim servicii de consultanta si de proiectare a instalatiilor pentru toate procesele de uscare si pentru diverse produse, pe baza proiectelor implementate si a multor ani de experienta in domeniu.


LIDER IN FURNIZAREA TEHNOLOGIEI AVANSATE DE USCARE

De-a lungul ultimelor sase decenii, aproximativ 4.000 de instalatii de uscare au fost furnizate si puse in functiune la nivel mondial. O realizare datorita careia Cimbria a dobandit o experienta remarcabila in domeniul dezvoltarii, proiectarii si fabricarii al unor echipamente extrem de eficiente si al unor sisteme de control al proceselor, precum si in domeniul tratarii prin incalzire a diferitelor tipuri de culturi, cereale si seminte.

Cunostintele teoretice si experienta practica, alaturi de experimente si teste pe scara larga asigura optimizarea fiecarui proces de uscare, inclusiv atentia acordata produselor, siguranta operatorului, protejarea mediului inconjurator si procesul economic. Datorita acestor calitati, Cimbria devine furnizorul preferat si de incredere al instalatiilor de uscare din intreaga lume.

Cimbria detine o experienta vasta in domeniul uscarii si conditionarii diverselor produse la nivel mondial: Grau, Secara, Ovaz, Orz, Malt, seminte de Rapita, Mazare, Porumb, Floarea-soarelui, Soia, Orez, Orez prefiert, Cacao, Alune, Nisip.

Uscatoarele Cimbria reprezinta o investie sigura pentru dvs., intrucat va ofera posibilitatea de a usca diferite tipuri de cereale in cadrul aceleiasi fabrici. Oferim servicii de consultanta si de proiectare a instalatiilor pentru o gama variata de solutii de uscare, precum si pentru produse diverse, pe baza rezultatelor cercetarilor efectuate si a numerosilor ani de experienta in domeniu.

ECO-MASTER®

  • reprezinta noua generatie de uscatoare marca Cimbria, in care cunostintele complexe in domeniul uscarii si experienta vasta in domeniul diferitelor culturi, alaturi de angajamentul puternic fata de mediul inconjurator, atentia acordata produselor si satisfactiei clientului, asigura un proces de uscare omogen si controlat pe deplin si economic. Acest lucru garanteaza in schimb calitate inalta si randament, recuperare rapida a investitiei cu impact minim asupra mediului inconjurator si asupra resurselor de energie.
  • asigura optimizarea tehnologiei moderne si perfectionarea standardelor inalte binecunoscute ale uscatoarelor in flux combinat marca Cimbria, inclusiv ventilatoarele de asipratie a prafului care asigura economisirea energiei necesare incalzirii cu 15%, si a energiei electrice, cu pana la 45%.
  • inseamna solutia moderna de asigurare a produselor alimentare si a hranei la nivel mondial.
  • este fabricat, produs si documentat potrivit celei mai recente legislatii UE.

EXEMPLE DE MATERIALE CARE POT FI USCATE

ecoMasterMaterials


TEHNOLOGIE IMBUNATATITA PENTRU SEPARAREA EXTREM DE EFICIENTA A PRAFULUI

Departamentul de cercetare si dezvoltare Cimbria a lucrat multi ani pentru imbinarii separarii eficiente a prafului cu reducerea consumului de energie. Drept rezultat, Cimbria a patentat echipamentul Cimbria Cyclofan, cel mai eficient ventilator mecanic de separare a prafului, care imbina ventilatorul de exhaustare cu ventilatorul de separare a prafului extrem de eficient intr-o unitate compacta. Separarea eficienta a prafului asigura avantaje garantate asupra mediului inconjurator.

Reducerea impactului instalatiilor industriale de procesare asupra mediului inconjurator reprezinta o provocare continua, iar Cimbria a utilizat si continua sa utilizeze resursele in domeniul cercetarii si dezvoltarii, dobandite pe parcusul a numerosi ani, pentru a tine pasul cu cerintele legale din ce in ce mai riguroase.

Tehnologia Cimbria cyclofan este in continuare considerata solutia eficienta care poate fi utilizata in orice domeniu in care legislatia locala prevede respectarea anumitor valori ale emisiilor. In plus, Cimbria ofera o gama variata de dispozitive de reducere a zgomotului, sub forma unor accesorii utile care pot fi montate direct pe suprafata exterioara a ventilatorului. In acest mod, Cimbria ofera solutia perfecta in cazul in care zgomotul reprezinta o problema.

COMPACT – O SOLUTIE USOR DE INSTALAT

MONTARE PE PLAN VERTICAL

Gama completa Super Cyclofan, Cyclofan si Axifan este proiectata in vederea instalarii pe plan vertical si ofera flexibilitate in orice solutie. Gama Cyclofan se adapteaza perfect ca ventilatoare de aspiratie ale uscatoarelor Cimbria, in care volumul mare de aer relativ umed trebuie operat cat mai eficient si mai sigur posibil. Tehnologia Cimbria Cyclofan este in continuare considerata solutia eficienta care poate fi utilizata oriunde legislatia locala prevede valori maxime ale emisiilor.
MONTARE PE PLAN ORIZONTALA

Toate modelele Super Cyclofan, Cyclofan si Axifan pot fi de asemenea instalate in pozitie orizontala, daca acest lucru este mai convenabil. Indiferent de pozitia de montare, eficienta de separare a prafului este mentinuta. Flexibilitatea montarii alaturi de forma compacta si robusta specifica gamei Cimbria Cyclofan, faciliteaza si reduce durata procesului de integrare a dispozitivului intr-o instalatie completa.

IMBUNATATIREA CONDITIILOR DE OPERARE LA NIVEL MONDIAL

In intreaga lume functioneaza mii de ventilatoare Cimbria Cyclofan, indiferent de conditiile climatice. Acestea efectueaza un proces continuu de aspiratie si variaza de la instalatii de uscare pana la operatii sezoniere, alaturi de linii de procesare a semintelor prin aspiratie, de exemplu.

Gama Cyclofan s-a deovedit a fi un dispozitiv exceptional si fiabil care ofera o separare mai eficienta a prafului, in comparatie cu alte ventilatoare de separare a prafului cu acelasi consum de energie. Gama variata de ventilatoare, alaturi de accesoriile suplimentare aferente, transforma ventilatoarele Cimbria Cyclofan in solutia eficienta si economica atunci cand problema prafului trebuie rezolvata.


SEPARAREA EFICIENTA A PRAFULUI

Cimbria Cyclofan combina intr-o unitate compacta un ventilator de aerisire si un ciclon eficient de separare a prafului.

Separarea eficienta a particulelor de praf se bazeaza pe forta centrifugala din curentul de aer rotativ, obtinuta cu ajutorul unui rotor centrifugal special proiectat, si dezvoltata cu ajutorul moristelor de ghidare.

Rotatia puternica propulseaza particulele de praf impotriva peretilor cilindrici, unde aerul care contine praf este separat de restul aerului in sectiunea de separatie si ulterior transmis catre miniciclon.

cyclofan

Miniciclonul separa restul de aer – aproximativ 5% din volumul total de aer – de praf, care este ulterior descarcat cu ajutorul unei supape de blocare a aerului intr-un sac sau container de praf. Datorita vitezei de rotatie extrem de mari, ventilatorul Cyclofan atinge o eficienta de separare a prafului de pana la 98% in cazul prafului din orz – un rezultat remarcabil in comparatie cu ventilatoarele si cicloanele conventionale.

Ventilatorul Cyclofan este extrem de util in procesarea aerului umed din uscatoarele de cereale. Cu toate acestea, in cadrul altor instalatii de aspirare, unde este necesar un volum mare de aer si emisii reduse de praf, ventilatorul Cyclofan reprezinta solutia ideala pentru reducerea mecanica a emisiilor de praf. In acest caz, performanta este depasita doar de filtrele tipice de aer, solutie asociata cu costuri semnificativ mai mari.


EFICIENTA CARE DEPASESTE 99%

Cimbria Super Cyclofan reprezinta dezvoltarea tehnologiei Cimbria Cyclofan. Datorita sistemului de propulsare dubla se realizeaza un cilindru extrem de neted fabricat din otel inoxidabil si cu o camera extinsa de separatie, care permite trecerea unui volum mai mare de aer catre miniciclon, abilitatea ventilatorului de a separa prafului putand fi optimizata.

Structura si dimensiunea particulelor de praf sunt in continuare factori decisivi in ceea ce priveste eficienta, insa limitele performantei au fost impinse si mai departe, in timp ce nivelul de separare a prafului normal din cereale poate depasi 99%.

superCyclofan

Modul de functionare a ventilatoarelor Super Cyclofan este urmatorul: un dispozitiv regenerativ propulseaza energia generata de curentul de aer catre motor via sistemul de transmisie cu banda V. Ventilatoarele Super Cyclofan opereaza astfel cu 20% mai mult volum de aer in comparatie cu ventilatoarele normale Cyclofan cu aceeasi putere a motorului. In acest caz, regulatorul de volum al aerului Varifan ofera reglare variabila si continua a volumului de aer de la 100% la 60%, alaturi de reducerea consumului de energie. Datorita eficientei maxime de separare si consumului scazut de energie, ventilatorul Super Cyclofan poate indeplini o gama variata de sarcini de aspirare. In cazul separarii aerului umed imbibat cu praf, acest ventilator reprezinta o alternativa practica la unitatile cu filtru.

Ventilatorul Cimbria Axial este un ventilator extrem de eficient. Acest ventilator de mica presiune a fost special conceput in vederea aspirarii din uscatoarele in flux continuu Cimbria. Ventilatorul Axial este echipat cu un dispozitiv de propulsare robust fabricat din nylon. Contrar celorlalte ventilatoare Cimbria, regulatorul volumului de aer Varifan nu este montat la exterior, ci este instalat in interiorul camerei de ventilatie.
axial fan

Ventilatoarele Axial nu sunt recomandate in vederea separarii prafului, insa prezinta beneficii precum capacitatea de a aspira volume mari de aer cu costuri minime. Ventilatoarele Axial pot fi montate atat in pozitie orizontala, cat si verticala.

Ventilatorul centrifugal Cimbria tip CM este un ventilator de presiune medie prevazut cu lame curbate care actioneaza in sens opus si care sunt fabricate din otel. Dispozitivul de propulsie are functie automata de curatare si este echilibrat din punct de vedere dinamic. Ventilatorul CM este utilizat in mod obisnuit ca ventilator de aspirare in cadrul unui dispozitiv de curatare Cimbria, sau ca ventilator de aerisire in silozuri sau depozite de cereale. Acesta este prevazut cu supape de accelerare si poate fi echipat cu regulatorul Varifan special conceput, ca echipament optional.
centrifugal fan

MAXIMIZAREA VALORII PRODUSULUI CU IMPACT MINIM ASUPRA MEDIULUI

Echipamentul Dantoaster marca Cimbria este utilizat din ce in ce mai mult ca o tehnologie de mare capacitate la cost redus, pentru tratamentul prin incalzire. Acesta poate fi utilizat ca alternativa la tehnologiile cu consum ridicat de energie. Imbinarea cunostintelor teoretice cu experienta practica a transformat Cimbria in furnizorul de top al acestor sisteme de tratare prin incalzire.

Designul Dantoaster este optimizat in vederea utilizarii pentru aplicatii multiple precum uscarea cerealelor la temperaturi ridicate, sterilizare, gelatinizare si ardere. Dantoaster garanteaza produse finite cu valoare adaugata, indiferent daca este utilizat in scopul producerii hranei pentru porci, vaci, nurci, gaini, animale de casa, sau in industria alimentara producatoare de cereale pentru micul dejun, produse granulate, etc.

Dantoaster s-a dovedit a fi o solutie eficienta si compacta care asigura uscarea produselor dificile precum calcar sau ingrasaminte. Indiferent de nivelul de umezeala, orice produs in forma aproape lichida poate fi tratat cu ajutorul acestui echipament care ofera capacitate maxima si consum scazut de energie.

EXEMPLE DE PRODUSE TRATATE SI USCATE IN ECHIPAMENTUL DANTOASTER

dantoasterMaterials