SEA.IQ asigură sortarea de top

Întotdeauna în avangarda inovației, introducem o nouă soluție de sortare optică folosind un sistem de viziune multispectrală combinat, care vă permite să identificați ordinea corectă a elementelor în timpul producției, cu cea mai bună definiție.

De peste o jumătate de secol, companii de toate dimensiunile care activează în domeniul cerealelor, semințelor, nucilor, cafelei, reciclării și produselor industriale au folosit sortatoarele noastre pentru a-și completa procesele de îmbunătățire a calității și a produselor. Am dezvoltat SEA.IQ în cadrul unității noastre de afaceri din Italia, unde producem o gamă de sortatoare de înaltă calitate cunoscute în întreaga lume sub numele de SEA.

Multe dintre aceste companii au venit la noi, și-au prezentat provocările din producție și au solicitat soluții avansate de producție, care au devenit sursa de inspirație pentru o serie de sortatoare optice cu software dedicat, capabile să gestioneze niveluri ridicate de date.

SEA.IQ este rezultatul experienței noastre tehnice îndelungate, al standardelor industriale înalte, al cercetării aprofundate și al proceselor meticuloase de dezvoltare. Pentru a obține cele mai bune rezultate de la un aparat de control online al calității precum SEA.IQ, o atenție deosebită la experiență, atenția la detalii și asistența continuă a clienților sunt esențiale și trebuie garantate.

„Clienții au nevoie de o calitate din ce în ce mai bună a produsului final, ceea ce presupune materii prime perfect sortate, în culoarea, natura și forma potrivite. SEA.IQ este soluția cea mai avansată din punct de vedere tehnologic, deoarece include cele mai recente și mai complexe sisteme de viziune și le combină, le perfecționează și oferă cele mai bune rezultate posibile în ceea ce privește puritatea și concentrația de rebuturi”, ne-a declarat Michela Pelliconi, director al zonei de afaceri la Cimbria.

„SEA.IQ este rezultatul unei experiențe de zeci de ani în acest sector. Această experiență ne-a permis să dezvoltăm un software de gestionare foarte sofisticat, făcut intuitiv și ușor de utilizat de către operator.”

Gama noastră completă de sortatoare optice – cunoscută sub numele de SEA – se bazează pe zeci de ani de dezvoltare unică, de perfecționare a caracteristicilor și de obținere a unor informații despre nevoile clienților.

Separatoarele optice fac parte din gama largă de produse Cimbria de mulți ani și sunt dezvoltate pe baza unei expertize extinse. SEA.IQ este vârful de gamă tehnologică al Cimbria, precizia și fiabilitatea fiind principalele beneficii pentru clienți.

Dispozitivul de sortare optică constă în tehnologia excepțională a camerei multispectrale. Această tehnologie funcționează cu material vizibil, ultraviolet și spectrul infraroșu apropiat, în funcție de cerințele de sortare și de configurațiile ulterioare. Aceasta poate identifica orice material sau diferență de culoare pe baza culorii și formei exacte. În acest fel, selectează impuritățile vizibile și elementele străine și exclude bacteriile, toxinele, ciupercile și alți contaminanți cu o precizie absolută și întotdeauna cu concentrația maximă posibilă de deșeuri.

„SEA.IQ este sistemul de inspecție de ultimă generație, cu o tehnologie avansată de camere și senzori combinată cu un software personalizat. Organizarea noastră excelentă a serviciilor oferă asistență în fiecare etapă a proiectului, în timpul instalării și post-vânzare. Garantăm o soluție și un serviciu cu adevărat personalizat, pentru a răspunde nevoilor fiecărui client”, a mai spus Pelliconi.

Noul sortator optic SEA.IQ este proiectat și fabricat la Cimbria srl, centrul nostru de excelență din Imola, Italia. Lansarea a avut loc în cadrul târgului IPACK-IMA de la Milano, la începutul lunii mai 2022.