Depozitarea semintelor si cerealelor necesita atentie deosebita si control in acelasi timp. In procesul de proiectare, avem in vedere procesul de tratare si tehnologia pentru fiecare aspect si detaliu.

Cimbria detine cunostinte valoroase si experienta dobandita de-a lungul celor peste 60 de ani de activitati pe plan mondial. Alaturi de cunostinte profunde in domeniul manipularii si procesarii culturilor, acest fapt contribuie la oferirea unei solutii de depozitare de succes.

Pentru Cimbria, nu exista proiecte de insilozare prea complicate sau prea simple – indiferent daca este vorba de solutii de depozitare a semintelor si cerealelor de mari sau de mici dimensiuni, de forma patrata, rotunda sau trapezoidala, sau pentru suprafete netede.

PRODUSE

SILOZURI CU FORMA PATRATA PENTRU DEPOZITAREA SEMINTELOR, CEREALELOR SI PRODUSELOR VRAC DE TOATE TIPURILE

Cimbria detine instalatii de insilozare pentru diferite tipuri de cereale, seminte, alimente, produse fainoase si alte tipuri de produse vrac, de la minerale pana la produse industriale peste tot in lume. Putem oferi servicii de consultanta si proiectare a silozurilor pentru o gama vasta de solutii de depozitare, precum si pentru diferite tipuri de produse datorita rezultatelor cercetarilor efectuate si a unei experiente indelungate in domeniu.

Silozurile cu forma patrata Cimbria sunt fabricate din otel si sunt disponibile in diverse combinatii. Fiecare siloz este proiectat individual astfel incat sa indeplineasca exact cerintele specifice ale clientilor nostri.

Instalatiile de insilozare sunt impartite pe categorii: silozuri pentru materie prima, recipiente de descarcare si recipiente de receptie. Toate acestea sunt proiectate cu ajutorul unui program standard de insilozare.

SILOZURI CU FORMA PATRATA

  • Silozurile cu forma patrata Cimbria sunt fabricate din placi de otel cu forma trapezoidala sau plata si sunt sudate sau boltuite de barele solide ale imbinarilor – in functie de scopul desemnat.
  • Nici un proiect nu este prea simplu sau prea complicat. Silozurile sunt disponibile sub forma unui siloz individual cu forma patrata sau ca parte integranta a unei instalatii de insilozare.
  • • Cimbria dezvolta solutii de insilozare cu capacitate de pana la 20.000 m3 sau superioara.

CARE ESTE SCOPUL MASURARII TEMPERATURII?

Cimbria detine o experienta extrem de bogata in domeniul cerealelor, prin furnizarea a peste 6.000 de sisteme de monitorizare a temperaturii. Acest lucru garanteaza consiliere potrivita, solutii potrivite si calitate inalta pentru toti clientii nostri care beneficiaza de cea mai eficienta si sigura solutie de depozitare a cerealelor.

Cerealele pot fi stocate in mai multe feluri, spre exemplu in silozuri sau in magazii plate. Se considera ca singurele amenintari pentru cerealele depozitate ar fi reprezentate de insecte, impuritati si rozatoare.

Aceasta este doar partial adevarat, intrucat adevarata amenintare in ce priveste depozitarea cerealelor o constituie anumiti factori precum umezeala, temperatura ambientala, umiditatea, perioada de depozitare si temperatura cerealelor. Daca acesti parametri nu sunt in echilibru, calitatea cerealelor este afectata, ceea ce poate duce la deteriorarea grava a acestora.

Echilibrul dintre continutul de apa si temperatura este un factor esential in mentinerea calitatii cerealelor. Daca unul dintre acesti factori este prea mare, cerealele pot incepe sa “transpire”. In timpul procesului de „transpirare”, cerealele produc materie uscata si apa (fapt ce rezulta in reducerea greutatii). In cazul in care acest proces nu este oprit, conditiile de depozitare din siloz sau magazie ofera conditii optime de dezvoltare a microorganismelor, a insectelor si a altor impuritati. Acest lucru poate duce la un proces neintrerupt de distrugere rapida a cerealelor.

Cu ajutorul Sistemului Cimbria de Monitorizare a Temperaturii, operatorul este capabil sa actioneze in timp util pentru a preveni o posibila evolutie negativa a conditiilor de depozitare a cerealelor. Problemele aparute pot fi solutionate prin miscarea, prin uscarea sau ventilarea cerealelor.